BLIJFT HET LASTIG OM DE JUISTE DRONE TE VINDEN? BEKIJK HIERONDER HET OVERZICHT EN KIES DE DRONE DIE HET BESTE BIJ JOU PAST.

Voordat we beginnen is het belangrijk om te weten dat er veel verschillende drones op de markt zijn en dat de prijzen soms enorm kunnen variëren. Sommige drones zijn al beschikbaar voor een paar tientjes, terwijl de meest uitgebreide drones vaak voor honderden, soms zelfs duizenden euro’s aangeboden worden.

Ook bij een drone kopen geldt: De hoogste prijs betekent zeker niet meteen de beste kwaliteit. Uiteraard hebben de meest luxe en geavanceerde drones ook een hogere prijs, maar er zijn ook zeker leuke en kwalitatief goede drones te verkrijgen voor een zachte prijs.

Focus niet meteen op de prijs. Bedenk eerst goed wat je precies van de drone verwacht en wat je er graag mee zou willen doen. Zodra je hier over uit bent kan je de verschillende prijsklasses met elkaar gaan vergelijken en uiteindelijk de drone kopen. Wij bieden een groot overzicht met verschillende aangesloten webshops, waardoor je de drone altijd voor de beste prijs in huis haalt.

NAAR WELKE SOORT DRONE BEN JE OP ZOEK?

Als je op zoek bent naar een drone, ben je waarschijnlijk niet op zoek naar allebeste-drone soorten drones. Er zijn namelijk veel verschillende drones en elke drone is weer geschikt voor andere doeleinden. Sommigen vinden het belangrijk dat er mooie foto’s en video’s kunnen worden gemaakt en anderen zijn bij het kopen van een drone op zoek naar zoveel mogelijk vliegplezier.

We hebben de drones opgedeeld in 4 verschillende categorieën: Drones met een camera, drones voor beginners, drones voor gevorderden/professionals en FPV/Racing drones.

We vergelijken de drones op basis van de vliegprestaties, design, functies en nog veel meer. Alle soorten drones zijn opgedeeld in variërende prijsklassen. Zo kan er met elk soort budget een bijpassende drone worden gevonden.

BESTE DRONES MET CAMERA

De drone met camera is de meest gewilde drone van dit moment. Prachtige foto’s en video’s maken vanuit de lucht is natuurlijk ook geweldig om te doen. De meeste drones van dit moment zijn daarom ook uitgerust met een camera. Sommige camera’s maken haarscherpe beelden, maar er zijn ook veel drones die minder kwaliteit bieden op het gebied van de camera. Daarom hebben wij de beste drones met camera van dit moment op een rij gezet.

De lijst wordt up to date gehouden en er is rekening gehouden met verschillende prijsklasses. Zo is er voor ieder budget een geschikte drone te vinden. Aangezien er voor iedereen een andere beste oplossing is, staat de lijst niet op volgorde van beste prestaties. De volgorde van de lijst is hierdoor dus volledig willekeurig. Bovendien staan de prestatiebalkjes in verhouding met alle andere drones. Het kan dus best zijn dat de prestaties van een drone in verhouding iets dalen als er een nieuwere en betere drone op de markt komt. Hier zullen ook de prestatiebalkjes op aan worden gepast.

Onder de (korte) beschrijving van de drone vind je altijd nog de mogelijkheid om onze uitgebreide review te lezen. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waarin alle voordelen, nadelen, specificaties, foto’s en verschillende aanbieders van de drone voor je klaarstaan. Zo kan elke drone uitgebreid worden vergeleken!

DroneBeste PrijsType
DJI Phantom 4€1.149 - Bekijk Complete ReviewDrone Met Camera
Yuneec Breeze€429.99 - Bekijk Complete ReviewDrone Met Camera
Syma X8G€159 - Bekijk Complete ReviewDrone Met Camera
Parrot Bebop 2€399 - Bekijk Complete ReviewDrone Met Camera
DJI Mavic Pro€1.199 - Bekijk Complete ReviewDrone Met Camera
Yuneec Q500 Typhoon€549 - Bekijk Complete ReviewDrone Met Camera
DJI Phantom 3 Professional€799 - Bekijk Complete ReviewDrone Met Camera

DJI Phantom 4

Prestaties

Vliegtijd 95/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 95/100
Bereik 95/100
Functies 95/100

Op dit moment zijn er veel drones op de markt, maar de DJI Phantom 4 is toch wel één van de meest uitgebreide en geavanceerde drones. De drone kan automatisch obstakels ontwijken, beschikt over een haarscherpe camera en kan zelfs naar een gekozen punt vliegen.

De DJI Phantom 4 blijft ruim 28 minuten in de lucht op een volle accu en heeft een bereik van maar liefst 5 kilometer! Bovendien is de drone razendsnel: snelheden van 72 kilometer per uur zijn te behalen met de DJI Phantom 4. De drone beschikt over een ingebouwd gimbal systeem, waardoor de drone op elk moment gestabiliseerd blijft.

Hoewel de drone nagenoeg geen nadelen met zich mee brengt, is de prijs toch voor sommigen een struikelblok. De drone is beschikbaar vanaf €1.149. Dit klinkt als een erg hoge prijs, maar gezien de uitgebreide functies die je er voor terug krijgt is dit een meer dan redelijk prijs.

De DJI Phantom 4 beschikt onder andere over de volgende functies:

 • 4K camera en 12 megapixels voor het maken van foto’s
 • Ingebouwde Gimbal
 • Een vliegtijd van ruim 28 minuten
 • Verschillende vliegmodi (o.a. Follow Me modus)
 • DJI Live view (FPV)

Yuneec Breeze

Prestaties

Vliegtijd 80/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 95/100
Bereik 70/100
Functies 90/100

Wie op zoek is naar een drone waar prachtige video’s en foto’s meegemaakt kunnen worden is de Yuneec Breeze een ideale oplossing. De drone richt zich puur op het maken van prachtige beelden vanuit de lucht. Met de selfie mode kunnen foto’s worden gemaakt van verschillende hoogtes op uitdagende plekken. Het enige echte nadeel aan de Yuneec Breeze is het relatief kleine bereik (100 meter).

De Yuneec Breeze beschikt over een 13 megapixelcamera, die een ultra HD 4K videomogelijkheid biedt. Bovendien kan de drone bestuurd worden met een Android of een iPhone smartphone.

Dankzij het zogenaamde ‘Indoor Positioning System’ kan de drone ook in kleinere ruimtes – bijvoorbeeld in huis – op eenvoudige wijze worden bestuurd. Ondanks dat de Yuneec Breeze een relatief kleiner bereik heeft dan andere drones, is dit zeker één van de beste drones met camera van dit moment.

De Yuneec Breeze beschikt onder andere over de volgende functies:

 • 4K 13 megapixelcamera
 • Besturing mogelijk via je eigen smartphone (Android & iPhone)
 • Indoor Positioning System voor vliegen in kleine ruimtes
 • Ingebouwde GPS
 • Return to Home optie

Syma X8G

Prestaties

Vliegtijd 80/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 85/100
Bereik 70/100
Functies 80/100

De Syma X8G is de opvolger van de Syma X5C. De drone beschikt over een scherpe 1080p HD camera waarmee scherpe foto’s en video’s vanuit de lucht kunnen worden gemaakt. De drone is al beschikbaar vanaf €159 en dus ook voor het kleine budget beschikbaar.

Ten opzichte van zijn voorganger heeft het landingsgestel een metamorfose ondergaan. Ook het bereik is opgeschroefd naar 100 meter en zijn de motoren nog eenvoudiger op het frame te plaatsen.

Aan boord van de Syma X8G zit een 8 megapixel camera. Dit is niet hele speciale camera als je andere drones bekijkt, maar ook zeker niet verkeerd. Er kunnen mooie beelden worden geschoten vanuit de lucht. De drone blijft ruim 10 minuten in de lucht en is dus perfect geschikt voor beginnende en gevorderde dronegebruikers.

De Syma X8G beschikt over de volgende functies:

 • 1080p HD camera (8 megapixel)
 • Vliegtijd van ruim 10 minuten
 • Bereik van 100 meter
 • Vliegmodi: Headless en 3D Flips
 • Vernieuwd landingsgestel

Parrot Bebop 2

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 90/100
Gebruiksvriendelijkheid 85/100
Camera 90/100
Bereik 85/100
Functies 85/100

De Parrot Bebop 2 is een flinke vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger: De Parrot Bebop. De Parrot Bebop 2 is een razendsnelle FPV drone met een haarscherpe camera. Voor iedereen die graag prachtige beelden maakt vanuit de lucht én ook eindeloos vliegplezier onder hoge snelheden wil beleven, is deze drone een ideale oplossing.

Met een bereik van 250 meter is er voldoende ruimte om te genieten van de drone. Loopings kunnen worden uitgevoerd en ook kan er vooraf al een route worden bepaald. Bovendien beschikt de Parrot Bebop 2 over een ‘Return to Home’ knop, waarmee je de drone ongedeerd kan laten terugvliegen naar de plek waar je begonnen bent.

Hoewel er op het gebied van de camera weinig veranderingen hebben plaatsgevonden, is de vliegduur wel aangepakt. Waar de voorganger 11 minuten in de lucht kon blijven, is dit bij de Parrot Bebop 2 verlengd naar 20 minuten. Nog een leuk detail: De besturing van de drone verloopt via een smartphone. Voor de echte liefhebbers is er ook een Skycontroller te koop, waarmee het bereik wordt uitgebreid naar maar liefst 2000 meter!

Enkele eigenschappen van de Parrot Bebop 2:

 • FPV Camera aanwezig
 • Besturing via smartphone of eventueel Skycontroller (extra opties + meer bereik)
 • Verlengde vliegtijd (20 minuten)
 • Loopings, Return to Home optie en vooraf ingestelde routes zijn mogelijk
 • Beelden direct via een Wi-Fi netwerk op internet (Youtube, Vimeo etc.) plaatsen

DJI Mavic Pro

Prestaties

Vliegtijd 95/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 95/100
Camera 99/100
Bereik 99/100
Functies 95/100

De DJI Mavic Pro is één van de beste en meest uitgebreide drones van dit moment. De prijs van de drone is aan de hoge kant, maar hier krijg je dan ook meer dan genoeg functies, mogelijkheden en kwaliteit voor terug.

De DJI Mavic Pro is stabiel en brengt een aantal leuke/handige functies met zich mee. Zo kan er bijvoorbeeld een foto worden gemaakt door enkel en alleen te zwaaien vanaf de grond. Ook is de drone erg compact en gemakkelijk op te vouwen. Op deze manier kan je de drone overal eenvoudig mee naar toe nemen, zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt.

De camera van de DJI Mavic Pro is nagenoeg perfect. Met de 4K 12 megapixel camera kunnen heerlijke foto’s en video’s worden gemaakt vanuit de lucht. Hier heb je dan ook genoeg tijd voor, aangezien de drone ruim 27 minuten in de lucht kan blijven op een volle accu. De drone heeft een flink prijskaartje, maar is deze dan ook meer dan waard!

Eigenschappen van de DJI Mavic Pro:

 • Camera: 4K @ 30fps | Foto’s HD @ 96fps | 12 Megapixel
 • Uitgebreid met een 3-assige-gimbal voor extra stabiliteit
 • 5 leuke en handige vliegmodi (o.a. Sportmode voor snelheden van 65 km/h)
 • Bereik van maar liefst 7000 meter!
 • Uitgerust met WiFi FPV
 • GPS & GLONASS aanwezig

Yuneec Q500 Typhoon

Prestaties

Vliegtijd 95/100
Design 90/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Bereik 95/100
Functies 80/100

Yuneec heeft al meerdere top drones op de markt gebracht en ook de Yuneec Typhoon Q500 mag hierin niet ontbreken. Deze krachtige drone beschikt over een lange vliegtijd en groot bereik. Er zijn een groot aantal functies aanwezig en de drone wordt gestabiliseerd door een 3-assige-gimbal.

Bij de standaard versie van de Yuneec Typhoon Q500 is alles inbegrepen op één aspect na: De camera. Deze drone biedt uiteraard de ruimte om prachtige beelden te maken, maar hiervoor zal er wel een GoPro camera moeten worden aangeschaft. Ideaal voor iedereen die al over een GoPro camera beschikt, maar zeker een aandachtspuntje als je er nog geen één hebt. De drone is ook te koop met een krachtige camera, maar de prijs gaat hierdoor ook aanzienlijk omhoog.

Op de ontbrekende camera na zijn er echter enkel pluspunten terug te vinden. De drone is enorm stabiel, vliegt snel, heeft een groot bereik en blijft – ten opzichte van andere drones – lang in de lucht (20 tot 25 minuten op een volle accu). Bovendien zijn er 2 verschillende modi aanwezig: Voor de beginners en de gevorderden. De drone is daarom niet alleen geschikt voor de ervaren vliegers, maar ook voor de beginners onder ons!

De functies van de Yuneec Typhoon Q500:

 • Gestabiliseerd met een 3-assige-gimbal
 • 20 tot 25 minuten vliegplezier
 • Ruimte voor een GoPro camera
 • GPS & GLONASS aanwezig
 • Een groot bereik van 1000 meter
 • Return to Home functie aanwezig

DJI Phantom 3 Professional

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 90/100
Bereik 90/100
Functies 90/100

Een tijd lang was de DJI Phantom 3 Professional de absolute top drone. Met de komst van de DJI Phantom 4 en de DJI Mavic Pro is deze drone op de achtergrond komen te staan. Dit betekent natuurlijk niet dat de DJI Phantom 3 Professional geen goede drone meer is. Deze krachtige drone, met uitgebreide functies is nog steeds één van de beste drones van dit moment.

De drone is uitgerust met een 4K en 1080p camera, waardoor er scherpe video’s en foto’s kunnen worden gemaakt vanuit de lucht. De drone blijft ruim 23 minuten in de lucht op een volle accu en heeft een bereik van ongeveer 2500 meter. De functies van deze drone zijn ook zeker de moeite waard: Met de ‘Follow Me’ modus volgt de drone je overal. Ook is er de mogelijkheid om de drone te laten cirkelen boven een aangegeven gebied (Point of Interest), ideaal voor het maken van mooie beelden.

Hoewel de DJI Phantom 3 Professional niet meer het boegbeeld is van DJI, is het nog steeds een absolute top drone. De drone heeft een lange vliegtijd, groot bereik, scherpe camera en krachtige motoren. Het op de markt brengen van nieuwere drones is ook zeker een voordeel: De prijs is het afgelopen jaar flink gezakt, waardoor de drone ook voor een betaalbare prijs beschikbaar is!

Enkele functie van de DJI Phantom 3 Professional:

 • Stabiel in de lucht door gebruik van een 3-assige-gimbal
 • DJI live view mogelijk (perspectief vanuit de drone zelf)
 • Ruime vliegtijd van 23 minuten
 • Bereik over ongeveer 2500 meter
 • Uitgerust met GPS & GLONASS
 • Verschillende functies (o.a. Follow Me en Point of Interest)

BESTE DRONES VOOR BEGINNERS

Niet iedereen heeft ervaring met het besturen van drones of andere RC producten. Hoewel er met de professionelere/duurdere drones ook goed gevlogen kan worden als beginner, is het misschien toch fijner om met een wat goedkopere drone te beginnen. Drones voor beginners hebben vaak iets minder functies en zijn van lagere kwaliteit. Toch zorgen de drones voor genoeg vliegplezier en redelijk goede beelden. Syma biedt bijvoorbeeld al drones aan voor €75, waar veel plezier aan beleefd kan worden. In de lijst hieronder hebben we de beste beginners drones voor je op een rij gezet!

De lijst wordt up to date gehouden en er is rekening gehouden met verschillende prijsklasses. Zo is er voor ieder budget een geschikte drone te vinden. Aangezien er voor iedereen een andere beste oplossing is, staat de lijst niet op volgorde van beste prestaties. De volgorde van de lijst is hierdoor dus volledig willekeurig. Bovendien staan de prestatiebalkjes in verhouding met alle andere drones. Het kan dus best zijn dat de prestaties van een drone in verhouding iets dalen als er een nieuwere en betere drone op de markt komt. Hier zullen ook de prestatiebalkjes op aan worden gepast.

Onder de (korte) beschrijving van de drone vind je altijd nog de mogelijkheid om onze uitgebreide review te lezen. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waarin alle voordelen, nadelen, specificaties, foto’s en verschillende aanbieders van de drone voor je klaarstaan. Zo kan elke drone uitgebreid worden vergeleken!

DroneBeste PrijsCamera
Syma X5HW€89 - Bekijk Complete ReviewAanwezig
Hubsan X4 H502E Desire€99 - Bekijk Complete ReviewAanwezig
Syma X5SC€63 - Bekijk Complete ReviewAanwezig
DJI Phantom 3 Standard€469 - Bekijk Complete ReviewAanwezig
UDI U818A€119 - Bekijk Complete ReviewAanwezig
Syma X8HG€169 - Bekijk Complete ReviewAanwezig
Cheerson CX-10€99 - Bekijk Complete ReviewNiet Aanwezig

Syma X5HW

Prestaties

Vliegtijd 70/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 70/100
Bereik 65/100
Functies 80/100

De Syma X5HW is één van de beste drones voor beginners van dit moment. De drone is dankzij de ingebouwde barometer erg stabiel en beschikt over enkele leuke functies. De Syma X5HW is uitgerust met een camera waar prima foto’s en video’s mee kunnen worden gemaakt. Bovendien is de drone beschikbaar in 2 verschillende kleuren: Blauw en wit.

Syma staat bekend om zijn goede drones in de lagere prijsklasse. Uiteraard is de kwaliteit van de drone minder dan bijvoorbeeld drones die door DJI worden gemaakt. Toch krijg je ook bij de Syma X5HW waar voor je geld. Met leuke functies als 360 graden 3D functie  (voor loopings in de lucht) en de ingebouwde barometer (zorgt voor een goede stabilisatie) is het vliegplezier zeker aanwezig. Met de camera kunnen mooie foto’s en video’s worden gemaakt. Hoewel er drones op de markt zijn met betere camera’s, is de camera van de Syma X5HW (720p HD Camera) zeker genoeg om mooie beelden mee te maken.

De Syma X5HW is echt een typische drones voor beginners en redelijk ervaren vliegers; Gebruiksvriendelijk, leuke functies en een prima camera om mee te beginnen. Tel er bij op dat de drone voor een zachte prijs te bestellen is en er kan een prima conclusie worden getrokken: Meer dan voldoende!

De Syma X5HW biedt o.a. de volgende functies:

 • 720p HD Camera voor het maken van video’s en foto’s
 • Beschikbaar in verschillende kleuren (Blauw & Wit)
 • Ondersteunt alle toestellen van Android en Apple iOS
 • 7 tot 8 minuten vliegplezier op een volle accu
 • Verschillende leuke functies, waaronder de 360 graden 3D modus

Hubsan X4 H502E Desire

Prestaties

Vliegtijd 80/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 70/100
Bereik 75/100
Functies 80/100

De Hubsan X4 H502E Desire is één van de nieuwste drones van Hubsan. De drone is redelijk goedkoop, maar beschikt toch over een aantal geavanceerde functies. Ook de vliegtijd van de drone ligt relatief hoog (12 minuten) en er is een redelijk bereik aanwezig van ruim 200 meter. De standaard camera op de drone (720p HD Camera) zorgt niet voor haarscherpe beelden, maar is zeker voldoende om leuke foto’s en video’s vanuit de lucht mee te maken

De functies op de drone is wat de Hubsan X4 H502E Desire tot een succes maken. Functies en mogelijkheden die normaal gesproken alleen terug te vinden zijn op de duurdere drones, zijn toegevoegd aan dit apparaat. Hierbij kan gedacht worden aan GPS en een ‘Return to Home’  functie. Allemaal leuke, maar ook handige functies om te gebruiken. De camera van deze Hubsan is niets speciaals. Er kunnen mooie beelden mee worden gemaakt en ze kunnen eenvoudig worden opgeslagen door middel van een Micro SD kaartje. Toch is het niet realistisch om te verwachten dat je haarscherpe beelden kan gaan maken vanuit de lucht, hier is echt een krachtigere camera voor nodig.

Alles bij elkaar is de Hubsan X4 H502E zeker de moeite waard. Met de geavanceerde functies en redelijk groot bereik is vliegen met deze drone een leuke beleving. Bovendien kunnen er redelijk mooie beelden van de vlucht worden gemaakt en opgeslagen op de Micro SD kaart. Voor elke beginner en gevorderde vlieger is deze drone zeker een aanrader.

Enkele functies van de Hubsan X4 H502E Desire op een rij:

 • 720p HD Camera
 • Eenvoudig foto’s en video’s opslaan op de Micro SD kaart
 • Ruim 12 minuten vliegplezier
 • Een bereik van ongeveer 200 meter
 • 3 verschillende vliegmodi (o.a. Return to Home)
 • GPS aanwezig

Syma X5SC

Prestaties

Vliegtijd 70/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 70/100
Bereik 65/100
Functies 70/100

De Syma X5SC is een vervolg op de eerder uitgebrachte Syma X5C. Het verschil met de voorganger zit hem in de camera en een extra functie. De drone is beschikbaar voor een erg zachte prijs en daar krijg je dan ook een redelijk simpele drone voor terug. De camera, de functies en het bereik zijn allemaal niet heel erg speciaal, maar maken het geheel toch tot een redelijk drone. Een prima drone voor de beginnende vliegers!

De Syma X5SC is uitgerust met een 720p HD Camera (2 megapixel). Hier kunnen redelijk goede beelden mee worden gemaakt, maar verwacht geen haarscherpe foto’s of video’s van je vlucht. Een goede manier om het maken van beelden vanuit de lucht te oefenen en er ook meteen nog leuk beeldmateriaal aan overhouden. Hoewel de drone over weinig geavanceerde functies beschikt, is er toch een ‘Headless Mode’ aanwezig. Dit houdt in dat je vanaf de grond niet hoeft te kijken waar de voorkant van de drone zich bevindt. Naar voren, achter en opzij vliegen blijft dus vanuit je eigen perspectief gelden, niet vanuit het perspectief van de drone. De drone zal niet de verkeerde kant opvliegen en de kans op een crash wordt hierdoor meteen enorm klein. Bovendien is de drone verkrijgbaar in de kleuren: Zwart & Wit.

De Syma X5SC is een prima drone voor iedereen die rustig wilt oefenen met vliegen en het maken van mooie beelden. De camera is niet heel speciaal, maar er kunnen zeker goede beelden mee worden gemaakt. Ook is de drone niet erg uitgebreid met functies, maar is de ‘Headless mode’ zeker een groot pluspunt. De drone kan gemiddeld 7 tot 10 minuten in de lucht blijven op een volle accu en er is een bereik van rond de 50 meter. Voor deze prijs krijg je er een leuke drone voor terug.

Eigenschappen van de Syma X5SC:

 • 720p HD Camera (2 Megapixel)
 • 7 tot 10 minuten vliegplezier op een volle accu
 • 50 meter bereik
 • Headless mode aanwezig (verkleint de kans op een crash aanzienlijk)
 • Verkrijgbaar in wit en zwart
 • Inclusief geheugenkaartje voor gemaakte foto’s en video’s

DJI Phantom 3 Standard

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 85/100
Bereik 90/100
Functies 85/100

Toen de DJI Phantom 3 Standard voor het eerst op de markt kwam, was dit een absolute top drone. Inmiddels zijn de prestaties van de DJI Phantom 3 Standard ingehaald door andere top drones, maar dit maakt de kwaliteit van deze drone natuurlijk niet minder. Met een lange vliegtijd, een groot bereik, veel stabiliteit en een aantal handige functies, is dit nog altijd een geweldige drone.

Het verschil tussen de DJI Phantom 3 Standard, de Advanced en de Professional variant, zit hem in de camera. Hoewel de foto’s van dezelfde hoge kwaliteit zijn als bij de grote broers, is de videocamera toch aanzienlijk minder. Er kunnen goede beelden mee worden gemaakt, maar verwacht geen haarscherpe 4K video’s aan het einde van de vlucht. De functies en het vermogen van de drone maken dit meer dan goed. Met een bereik van ruim 1000 meter kan je de drone op grote afstand besturen. Ook de vliegtijd van 20 tot 25 minuten is erg ruim, gezien de prestaties van andere drones. De drone beschikt over een aantal handige en leuke functies. Zo is de ‘Follow Me’ functie aanwezig en is ook de ‘Point of Interest’ geïntegreerd in de DJI Phantom 3 Standard.

Dit is een absolute top drone voor alle beginners en gevorderden vliegers. De functies zijn van hoog niveau, het bereik is goed, er kan lang gevlogen worden en de camera (zeker voor foto’s) is van goede kwaliteit. Een ander voordeel is de prijs. De laatste tijd heeft DJI veel nieuwe drones op de markt gebracht en dat betekent natuurlijk een aantrekkelijkere prijs voor de eerder uitgebrachte drones. De DJI Phantom 3 Standard is daardoor al voor een mooie prijs beschikbaar!

Eigenschappen van de DJI Phantom 3 Standard:

 •  2.7K UHD Camera (720p 12MP)
 • Stabiliteit dankzij de 3-assige-gimbal
 • WiFi FPV aanwezig
 • GPS/GLONASS
 • Vliegtijd van 20 tot 25 minuten
 • Een ruim bereik van 1000 meter
 • Enkele leuke functies (o.a. ‘Follow Me’)

UDI U818A

Prestaties

Vliegtijd 70/100
Design 75/100
Gebruiksvriendelijkheid 80/100
Camera 70/100
Bereik 70/100
Functies 85/100

Meestal zijn het DJI, Syma of Hubsan die goede drones op de markt brengen, maar de UDI U818A is ook zeker een drone die niet vergeten mag worden. Met het extreme stevige frame, leuke functies en een betaalbare prijs is deze drone zeker de moeite waard.

De UDI U818A is voorzien van een stevig frame. Bij een crash of botsing veert het frame mee, waardoor er geen scheuren of breuken ontstaan in de drone. De drone is voorzien van een FPV functie. Dit houdt in dat je de drone kunt besturen met een live view vanuit de drone zelf. Door je smartphone in de houder van de controller te leggen, kan er live vanaf je smartphone worden bekeken naar wat de drone precies ziet. De drone is ook voorzien van andere functies, zoals ‘Return to home’, ‘Headless Mode en een low & high speed functie. De camera is niet heel speciaal, maar maakt toch prima beelden in 720p.

De UDI U818A is een prima instapmodel voor beginners en gevorderden. De camera is redelijk goed, het frame is (nagenoeg) niet kapot te krijgen en er zijn een aantal handige functies toegevoegd aan de drone. Het bereik en de vliegtijd is iets minder, maar dat wordt gecompenseerd met een accu die snel opgeladen is (binnen 40 minuten). Voor deze lage prijs, een prima drone om mee te beginnen of toe te voegen aan je collectie!

Enkele functies van de UDI U818A:

 • 720p HD FPV Camera
 • FPV view vanaf je eigen smartphone
 • Stevig en flexibel frame
 • 8 á 10 minuten vliegplezier
 • Een bereik van 80 meter
 • Handige functies (o.a. Return to Home en Headless Mode)
 • Lage oplaadtijd van de accu

Syma X8HG

Prestaties

Vliegtijd 75/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 80/100
Bereik 85/100
Functies 85/100

De Syma X8HG is één van de meest uitgebreide en geavanceerde drones van Syma op dit moment. Met een aantal mooie functies, een camera die scherpe beelden maakt en een ingebouwde barometer voor een goede stabiliteit, is dit absoluut een meer dan goede drone voor beginners en gevorderden.

De Syma X8HG is uitgerust met dezelfde camera als zijn kleinere broer (Syma X8G): Een 8MP 1080p HD Camera. Met deze camera kunnen scherpe foto’s en video’s vanuit de lucht worden gemaakt. Het verschil tussen de Syma X8HG en de Syma X8G zit hem in de ingebouwde barometer. Deze barometer zorgt ervoor dat de drone stabiel blijft in de lucht. De kans op een crash is hierdoor erg klein. De drone is uitgerust met een aantal fijne functies. Zo is de ‘Headless Mode’ aanwezig en is er ook de mogelijkheid om 3D flips te doen. Bovendien kan de drone in 2 verschillende snelheden vliegen. Zo kan er langzaam gevlogen worden voor het maken van beelden en snel gevlogen worden voor veel vliegplezier.

De Syma X8HG kan met recht één van de beste drones van Syma genoemd worden. De functies zijn handig en leuk om te gebruiken en de barometer zorgt voor een veilig en stabiel gevoel. De camera is niet van de allerhoogste kwaliteit, maar zeker goed genoeg om scherpe beelden vanuit de lucht te maken. De drone kan bovendien met je eigen smartphone worden bestuurd. De prijs van de drone ligt iets hoger dan andere beginners drones, maar is zeker nog goed betaalbaar. Een ideale beginners/gevorderden drone!

Enkele eigenschappen van de Syma X8HG:

 • 8 Megapixel 1080p HD Camera
 • Besturing via smartphone mogelijk
 • Ingebouwde barometer voor extra stabiliteit
 • Vliegtijd van ongeveer 10 minuten
 • Een groot bereik van 100 tot 150 meter
 • Handige en leuke functies (Headless Mode en 3D Flips)
 • 2 Verschillende vliegsnelheden

Cheerson CX-10

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 70/100
Camera 90/100
Bereik 95/100

Drones met camera’s zijn de meest voorkomende drones.

BESTE PROFESSIONELE DRONES

Het maken van professionele beelden met de beste drones? Tegenwoordig zijn de ontwikkelingen van verschillende drones al zo ver dat er in meest scherpe resolutie video’s en foto’s kunnen worden gemaakt. Ideaal voor professioneel gebruik op bijvoorbeeld trouwerijen, vakanties, filmsets, festivals of andere evenementen/plekken waar haarscherpe beelden moeten worden gemaakt. Professionele drones kunnen op een volle accu vaak 20-30 minuten in de lucht blijven en geven dus ruim de tijd om de beelden te schieten. Met de geavanceerde functies en vliegmodi wordt het maken van foto’s en video’s vaak nog een stuk eenvoudiger. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met de beste professionele drones van dit moment!

De lijst wordt up to date gehouden en er is rekening gehouden met verschillende prijsklasses. Zo is er voor ieder budget een geschikte drone te vinden. Aangezien er voor iedereen een andere beste oplossing is, staat de lijst niet op volgorde van beste prestaties. De volgorde van de lijst is hierdoor dus volledig willekeurig. Bovendien staan de prestatiebalkjes in verhouding met alle andere drones. Het kan dus best zijn dat de prestaties van een drone in verhouding iets dalen als er een nieuwere en betere drone op de markt komt. Hier zullen ook de prestatiebalkjes op aan worden gepast.

Onder de (korte) beschrijving van de drone vind je altijd nog de mogelijkheid om onze uitgebreide review te lezen. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waarin alle voordelen, nadelen, specificaties, foto’s en verschillende aanbieders van de drone voor je klaarstaan. Zo kan elke drone uitgebreid worden vergeleken!

DroneBeste PrijsType
DJI Phantom 4 Pro€1.699 - Bekijk Complete ReviewProfessionele Drone
DJI Phantom 4€1.149 - Bekijk Complete ReviewProfessionele Drone
DJI Mavic Pro€1.199 - Bekijk Complete ReviewProfessionele Drone
Yuneec Typhoon H Professional€1.149 - Bekijk Complete ReviewProfessionele Drone
DJI Inspire 1€1.999 - Bekijk Complete ReviewProfessionele Drone
DJI Phantom 3 Professional€799 - Bekijk Complete ReviewProfessionele Drone

DJI Phantom 4 Pro

Prestaties

Vliegtijd 99/100
Design 90/100
Gebruiksvriendelijkheid 95/100
Camera 99/100
Bereik 99/100
Functies 99/100

De DJI Phantom 4 is pas een korte tijd op de markt, maar DJI komt alweer met een verbeterde versie: De DJI Phantom 4 Pro. Dat de Pro variant van de DJI Phantom 4 een verbetering is mag duidelijk zijn. Met een verlengde vliegtijd, een nog groter bereik, een scherpere camera en een aantal prachtige functies is er nog een schepje bovenop gedaan.

De camera is ten opzichte van de ‘normale variant’ aangepakt. Waar de DJI Phantom 4 is uitgevoerd met een 12 megapixel 4K (@30fps) HD camera maakt de ‘Pro versie’ gebruik van een 20 megapixel 4K (@60fps) HD camera. Bovendien is de lens vergroot en zijn de beelden tijdens hoge snelheden nog steeds haarscherp. De vliegmodi zijn ook iets uitgebreid en er is een vliegmodus toegevoegd: de Gesture Mode. Deze functie maakt het eenvoudiger om selfies en andere foto’s van jou en de personen om je heen te maken. Met een vooraf ingesteld gebaar kan er gemakkelijk een foto worden gemaakt, zonder dat je hiervoor de controller nodig hebt.

Het leek bijna onmogelijk om de DJI Phantom 4 te evenaren, laat staan te verbeteren. Toch is het DJI weer gelukt met de DJI Phantom 4 Pro. Met 30 minuten aan vliegtijd is dit meteen de drone met de langste vliegtijd die DJI ooit gemaakt heeft. Het bereik is ten opzichte van de kleinere broer zelfs verdubbeld: van 3500 meter naar 7000 meter. De vliegmodi zijn uitgebreid en er is zelfs een vliegmodus toegevoegd. De drone heeft een flink prijskaartje, maar voor iedereen die het kan betalen is het een echte top drone!

Eigenschappen van de DJI Phantom 4 Pro:

 • 4K UHD @60fps, 100Mbps bitrate 20MP Camera
 • Vliegtijd van 30 minuten
 • Groot bereik van 7000 meter
 • FPV aanwezig (Dual-Signal Lightbridge, 720p @30fps
 • Geavanceerde functies (o.a. Smart Return to Home en Gesture Mode)

DJI Phantom 4

Prestaties

Vliegtijd 95/100
Design 90/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 95/100
Bereik 95/100
Functies 95/100

Op dit moment zijn er veel drones op de markt, maar de DJI Phantom 4 is toch wel één van de meest uitgebreide en geavanceerde drones. De drone kan automatisch obstakels ontwijken, beschikt over een haarscherpe camera en kan zelfs naar een gekozen punt vliegen.

De DJI Phantom 4 blijft ruim 28 minuten in de lucht op een volle accu en heeft een bereik van maar liefst 5 kilometer! Bovendien is de drone razendsnel: snelheden van 72 kilometer per uur zijn te behalen met de DJI Phantom 4. De drone beschikt over een ingebouwd gimbal systeem, waardoor de drone op elk moment gestabiliseerd blijft.

Hoewel de drone nagenoeg geen nadelen met zich mee brengt, is de prijs toch voor sommigen een struikelblok. De drone is beschikbaar vanaf €1.149. Dit klinkt als een erg hoge prijs, maar gezien de uitgebreide functies die je er voor terug krijgt is dit een meer dan redelijk prijs.

De DJI Phantom 4 beschikt onder andere over de volgende functies:

 • 4K camera en 12 megapixels voor het maken van foto’s
 • Ingebouwde Gimbal
 • Een vliegtijd van ruim 28 minuten
 • Verschillende vliegmodi (o.a. Follow Me modus)
 • DJI Live view (FPV)

DJI Mavic Pro

Prestaties

Vliegtijd 95/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 95/100
Camera 99/100
Bereik 99/100
Functies 95/100

De DJI Mavic Pro is één van de beste en meest uitgebreide drones van dit moment. De prijs van de drone is aan de hoge kant, maar hier krijg je dan ook meer dan genoeg functies, mogelijkheden en kwaliteit voor terug.

De DJI Mavic Pro is stabiel en brengt een aantal leuke/handige functies met zich mee. Zo kan er bijvoorbeeld een foto worden gemaakt door enkel en alleen te zwaaien vanaf de grond. Ook is de drone erg compact en gemakkelijk op te vouwen. Op deze manier kan je de drone overal eenvoudig mee naar toe nemen, zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt.

De camera van de DJI Mavic Pro is nagenoeg perfect. Met de 4K 12 megapixel camera kunnen heerlijke foto’s en video’s worden gemaakt vanuit de lucht. Hier heb je dan ook genoeg tijd voor, aangezien de drone ruim 27 minuten in de lucht kan blijven op een volle accu. De drone heeft een flink prijskaartje, maar is deze dan ook meer dan waard!

Eigenschappen van de DJI Mavic Pro:

 • Camera: 4K @ 30fps | Foto’s HD @ 96fps | 12 Megapixel
 • Uitgebreid met een 3-assige-gimbal voor extra stabiliteit
 • 5 leuke en handige vliegmodi (o.a. Sportmode voor snelheden van 65 km/h)
 • Bereik van maar liefst 7000 meter!
 • Uitgerust met WiFi FPV
 • GPS & GLONASS aanwezig

Yuneec Typhoon H Professional

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 70/100
Camera 90/100
Bereik 95/100

Drones met camera’s zijn de meest voorkomende drones.

DJI Inspire 1

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 70/100
Camera 90/100
Bereik 95/100

Drones met camera’s zijn de meest voorkomende drones.

DJI Phantom 3 Professional

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 90/100
Bereik 90/100
Functies 90/100

Een tijd lang was de DJI Phantom 3 Professional de absolute top drone. Met de komst van de DJI Phantom 4 en de DJI Mavic Pro is deze drone op de achtergrond komen te staan. Dit betekent natuurlijk niet dat de DJI Phantom 3 Professional geen goede drone meer is. Deze krachtige drone, met uitgebreide functies is nog steeds één van de beste drones van dit moment.

De drone is uitgerust met een 4K en 1080p camera, waardoor er scherpe video’s en foto’s kunnen worden gemaakt vanuit de lucht. De drone blijft ruim 23 minuten in de lucht op een volle accu en heeft een bereik van ongeveer 2500 meter. De functies van deze drone zijn ook zeker de moeite waard: Met de ‘Follow Me’ modus volgt de drone je overal. Ook is er de mogelijkheid om de drone te laten cirkelen boven een aangegeven gebied (Point of Interest), ideaal voor het maken van mooie beelden.

Hoewel de DJI Phantom 3 Professional niet meer het boegbeeld is van DJI, is het nog steeds een absolute top drone. De drone heeft een lange vliegtijd, groot bereik, scherpe camera en krachtige motoren. Het op de markt brengen van nieuwere drones is ook zeker een voordeel: De prijs is het afgelopen jaar flink gezakt, waardoor de drone ook voor een betaalbare prijs beschikbaar is!

Enkele functie van de DJI Phantom 3 Professional:

 • Stabiel in de lucht door gebruik van een 3-assige-gimbal
 • DJI live view mogelijk (perspectief vanuit de drone zelf)
 • Ruime vliegtijd van 23 minuten
 • Bereik over ongeveer 2500 meter
 • Uitgerust met GPS & GLONASS
 • Verschillende functies (o.a. Follow Me en Point of Interest)

BESTE FPV DRONES

FPV staat voor ‘First Person View’, wat simpelweg inhoudt: De omgeving bekijken vanuit het perspectief van het object/persoon zelf. Voor drones geldt dus dat je de omgeving kan bekijken vanuit het perspectief van de drone zelf. Het kan soms lastig zijn om goed te vliegen en mooie beelden te maken met een drone als je de drone bekijkt vanaf de grond. Een FPV drone lost dit probleem op. FPV bij drones komt in verschillende soorten en maten. De goedkopere drones hebben vaak een wat mindere FPV functie, die meestal een seconde of 1/2 achterloopt. De wat professionelere drones hebben echter al zeer uitgebreide FPV functies, waarmee perfect gevlogen kan worden vanuit het perspectief van de drone zelf. In de lijst hieronder hebben we de beste FPV drones op een rij gezet!

De lijst wordt up to date gehouden en er is rekening gehouden met verschillende prijsklasses. Zo is er voor ieder budget een geschikte drone te vinden. Aangezien er voor iedereen een andere beste oplossing is, staat de lijst niet op volgorde van beste prestaties. De volgorde van de lijst is hierdoor dus volledig willekeurig. Bovendien staan de prestatiebalkjes in verhouding met alle andere drones. Het kan dus best zijn dat de prestaties van een drone in verhouding iets dalen als er een nieuwere en betere drone op de markt komt. Hier zullen ook de prestatiebalkjes op aan worden gepast.

Onder de (korte) beschrijving van de drone vind je altijd nog de mogelijkheid om onze uitgebreide review te lezen. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waarin alle voordelen, nadelen, specificaties, foto’s en verschillende aanbieders van de drone voor je klaarstaan. Zo kan elke drone uitgebreid worden vergeleken!

DroneBeste PrijsType
DJI Phantom 4 Pro€1.699 - Bekijk Complete ReviewFPV
DJI Phantom 3 Standard€469 - Bekijk Complete ReviewFPV
Yuneec Breeze€429.99 - Bekijk Complete ReviewFPV
DJI Mavic Pro€1.199 - Bekijk Complete ReviewFPV
Parrot Bebop 2€399 - Bekijk Complete ReviewFPV
Syma X8HW€149 - Bekijk Complete ReviewFPV
DJI Phantom 3 4K€1.149 - Bekijk Complete ReviewFPV
Syma X5HW€89 - Bekijk Complete ReviewFPV

DJI Phantom 4 Pro

Prestaties

Vliegtijd 99/100
Design 90/100
Gebruiksvriendelijkheid 95/100
Camera 99/100
Bereik 99/100
Functies 99/100

De DJI Phantom 4 is pas een korte tijd op de markt, maar DJI komt alweer met een verbeterde versie: De DJI Phantom 4 Pro. Dat de Pro variant van de DJI Phantom 4 een verbetering is mag duidelijk zijn. Met een verlengde vliegtijd, een nog groter bereik, een scherpere camera en een aantal prachtige functies is er nog een schepje bovenop gedaan.

De camera is ten opzichte van de ‘normale variant’ aangepakt. Waar de DJI Phantom 4 is uitgevoerd met een 12 megapixel 4K (@30fps) HD camera maakt de ‘Pro versie’ gebruik van een 20 megapixel 4K (@60fps) HD camera. Bovendien is de lens vergroot en zijn de beelden tijdens hoge snelheden nog steeds haarscherp. De vliegmodi zijn ook iets uitgebreid en er is een vliegmodus toegevoegd: de Gesture Mode. Deze functie maakt het eenvoudiger om selfies en andere foto’s van jou en de personen om je heen te maken. Met een vooraf ingesteld gebaar kan er gemakkelijk een foto worden gemaakt, zonder dat je hiervoor de controller nodig hebt.

Het leek bijna onmogelijk om de DJI Phantom 4 te evenaren, laat staan te verbeteren. Toch is het DJI weer gelukt met de DJI Phantom 4 Pro. Met 30 minuten aan vliegtijd is dit meteen de drone met de langste vliegtijd die DJI ooit gemaakt heeft. Het bereik is ten opzichte van de kleinere broer zelfs verdubbeld: van 3500 meter naar 7000 meter. De vliegmodi zijn uitgebreid en er is zelfs een vliegmodus toegevoegd. De drone heeft een flink prijskaartje, maar voor iedereen die het kan betalen is het een echte top drone!

Eigenschappen van de DJI Phantom 4 Pro:

 • 4K UHD @60fps, 100Mbps bitrate 20MP Camera
 • Vliegtijd van 30 minuten
 • Groot bereik van 7000 meter
 • FPV aanwezig (Dual-Signal Lightbridge, 720p @30fps
 • Geavanceerde functies (o.a. Smart Return to Home en Gesture Mode)

DJI Phantom 3 Standard

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 85/100
Bereik 90/100
Functies 85/100

Toen de DJI Phantom 3 Standard voor het eerst op de markt kwam, was dit een absolute top drone. Inmiddels zijn de prestaties van de DJI Phantom 3 Standard ingehaald door andere top drones, maar dit maakt de kwaliteit van deze drone natuurlijk niet minder. Met een lange vliegtijd, een groot bereik, veel stabiliteit en een aantal handige functies, is dit nog altijd een geweldige drone.

Het verschil tussen de DJI Phantom 3 Standard, de Advanced en de Professional variant, zit hem in de camera. Hoewel de foto’s van dezelfde hoge kwaliteit zijn als bij de grote broers, is de videocamera toch aanzienlijk minder. Er kunnen goede beelden mee worden gemaakt, maar verwacht geen haarscherpe 4K video’s aan het einde van de vlucht. De functies en het vermogen van de drone maken dit meer dan goed. Met een bereik van ruim 1000 meter kan je de drone op grote afstand besturen. Ook de vliegtijd van 20 tot 25 minuten is erg ruim, gezien de prestaties van andere drones. De drone beschikt over een aantal handige en leuke functies. Zo is de ‘Follow Me’ functie aanwezig en is ook de ‘Point of Interest’ geïntegreerd in de DJI Phantom 3 Standard.

Dit is een absolute top drone voor alle beginners en gevorderden vliegers. De functies zijn van hoog niveau, het bereik is goed, er kan lang gevlogen worden en de camera (zeker voor foto’s) is van goede kwaliteit. Een ander voordeel is de prijs. De laatste tijd heeft DJI veel nieuwe drones op de markt gebracht en dat betekent natuurlijk een aantrekkelijkere prijs voor de eerder uitgebrachte drones. De DJI Phantom 3 Standard is daardoor al voor een mooie prijs beschikbaar!

Eigenschappen van de DJI Phantom 3 Standard:

 •  2.7K UHD Camera (720p 12MP)
 • Stabiliteit dankzij de 3-assige-gimbal
 • WiFi FPV aanwezig
 • GPS/GLONASS
 • Vliegtijd van 20 tot 25 minuten
 • Een ruim bereik van 1000 meter
 • Enkele leuke functies (o.a. ‘Follow Me’)

Yuneec Breeze

Prestaties

Vliegtijd 80/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 95/100
Bereik 70/100
Functies 90/100

Wie op zoek is naar een drone waar prachtige video’s en foto’s meegemaakt kunnen worden is de Yuneec Breeze een ideale oplossing. De drone richt zich puur op het maken van prachtige beelden vanuit de lucht. Met de selfie mode kunnen foto’s worden gemaakt van verschillende hoogtes op uitdagende plekken. Het enige echte nadeel aan de Yuneec Breeze is het relatief kleine bereik (100 meter).

De Yuneec Breeze beschikt over een 13 megapixelcamera, die een ultra HD 4K videomogelijkheid biedt. Bovendien kan de drone bestuurd worden met een Android of een iPhone smartphone.

Dankzij het zogenaamde ‘Indoor Positioning System’ kan de drone ook in kleinere ruimtes – bijvoorbeeld in huis – op eenvoudige wijze worden bestuurd. Ondanks dat de Yuneec Breeze een relatief kleiner bereik heeft dan andere drones, is dit zeker één van de beste drones met camera van dit moment.

De Yuneec Breeze beschikt onder andere over de volgende functies:

 • 4K 13 megapixelcamera
 • Besturing mogelijk via je eigen smartphone (Android & iPhone)
 • Indoor Positioning System voor vliegen in kleine ruimtes
 • Ingebouwde GPS
 • Return to Home optie

DJI Mavic Pro

Prestaties

Vliegtijd 95/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 95/100
Camera 99/100
Bereik 99/100
Functies 95/100

De DJI Mavic Pro is één van de beste en meest uitgebreide drones van dit moment. De prijs van de drone is aan de hoge kant, maar hier krijg je dan ook meer dan genoeg functies, mogelijkheden en kwaliteit voor terug.

De DJI Mavic Pro is stabiel en brengt een aantal leuke/handige functies met zich mee. Zo kan er bijvoorbeeld een foto worden gemaakt door enkel en alleen te zwaaien vanaf de grond. Ook is de drone erg compact en gemakkelijk op te vouwen. Op deze manier kan je de drone overal eenvoudig mee naar toe nemen, zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt.

De camera van de DJI Mavic Pro is nagenoeg perfect. Met de 4K 12 megapixel camera kunnen heerlijke foto’s en video’s worden gemaakt vanuit de lucht. Hier heb je dan ook genoeg tijd voor, aangezien de drone ruim 27 minuten in de lucht kan blijven op een volle accu. De drone heeft een flink prijskaartje, maar is deze dan ook meer dan waard!

Eigenschappen van de DJI Mavic Pro:

 • Camera: 4K @ 30fps | Foto’s HD @ 96fps | 12 Megapixel
 • Uitgebreid met een 3-assige-gimbal voor extra stabiliteit
 • 5 leuke en handige vliegmodi (o.a. Sportmode voor snelheden van 65 km/h)
 • Bereik van maar liefst 7000 meter!
 • Uitgerust met WiFi FPV
 • GPS & GLONASS aanwezig

Parrot Bebop 2

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 90/100
Gebruiksvriendelijkheid 85/100
Camera 90/100
Bereik 85/100
Functies 85/100

De Parrot Bebop 2 is een flinke vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger: De Parrot Bebop. De Parrot Bebop 2 is een razendsnelle FPV drone met een haarscherpe camera. Voor iedereen die graag prachtige beelden maakt vanuit de lucht én ook eindeloos vliegplezier onder hoge snelheden wil beleven, is deze drone een ideale oplossing.

Met een bereik van 250 meter is er voldoende ruimte om te genieten van de drone. Loopings kunnen worden uitgevoerd en ook kan er vooraf al een route worden bepaald. Bovendien beschikt de Parrot Bebop 2 over een ‘Return to Home’ knop, waarmee je de drone ongedeerd kan laten terugvliegen naar de plek waar je begonnen bent.

Hoewel er op het gebied van de camera weinig veranderingen hebben plaatsgevonden, is de vliegduur wel aangepakt. Waar de voorganger 11 minuten in de lucht kon blijven, is dit bij de Parrot Bebop 2 verlengd naar 20 minuten. Nog een leuk detail: De besturing van de drone verloopt via een smartphone. Voor de echte liefhebbers is er ook een Skycontroller te koop, waarmee het bereik wordt uitgebreid naar maar liefst 2000 meter!

Enkele eigenschappen van de Parrot Bebop 2:

 • FPV Camera aanwezig
 • Besturing via smartphone of eventueel Skycontroller (extra opties + meer bereik)
 • Verlengde vliegtijd (20 minuten)
 • Loopings, Return to Home optie en vooraf ingestelde routes zijn mogelijk
 • Beelden direct via een Wi-Fi netwerk op internet (Youtube, Vimeo etc.) plaatsen

Syma X8HW

Prestaties

Vliegtijd 75/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 75/100
Bereik 70/100
Functies 80/100

De Syma X8HW is de opvolger van de populaire Syma X8W en is uitgerust met een goede FPV functie. De drone wordt gestabiliseerd door een ingebouwde barometer en ook is er een redelijke camera aanwezig. Een ideale drone voor beginners en gevorderden die gebruik willen maken van een goede FPV functie!

Één van de grootste voordelen van de Syma X8HW is de ingebouwde barometer. Deze barometer is in slechts een klein gedeelte van de Syma drones ingebouwd en zorgt voor een extra stabiliteit tijdens het vliegen. De kans op een crash wordt hierdoor aanzienlijk kleiner. Een ander groot voordeel is de FPV functie. Waar de functie op andere drones vaak nog weleens wil haperen of een werkt met een kleine vertraging, is deze bij de Syma X8HW van goede kwaliteit. De drone heeft wel een wat lage vliegtijd (10 minuten), maar dit is in vergelijking met andere drones in dezelfde prijsklasse niet verkeerd.

De Syma X8HW is opnieuw een goede drone van Syma. De drone heeft een goede FPV functie en blijft erg stabiel in de lucht, waardoor de kans op een crash erg klein is. De vliegtijd is wat aan de lage kant, zeker niet slecht in vergelijking met andere drones in deze prijsklasse. Alles bij elkaar een goede en betaalbare drone!

DJI Phantom 3 4K

Prestaties

Vliegtijd 90/100
Design 80/100
Gebruiksvriendelijkheid 70/100
Camera 90/100
Bereik 95/100

Drones met camera’s zijn de meest voorkomende drones.

Syma X5HW

Prestaties

Vliegtijd 70/100
Design 85/100
Gebruiksvriendelijkheid 90/100
Camera 70/100
Bereik 65/100
Functies 80/100

De Syma X5HW is één van de beste drones voor beginners van dit moment. De drone is dankzij de ingebouwde barometer erg stabiel en beschikt over enkele leuke functies. De Syma X5HW is uitgerust met een camera waar prima foto’s en video’s mee kunnen worden gemaakt. Bovendien is de drone beschikbaar in 2 verschillende kleuren: Blauw en wit.

Syma staat bekend om zijn goede drones in de lagere prijsklasse. Uiteraard is de kwaliteit van de drone minder dan bijvoorbeeld drones die door DJI worden gemaakt. Toch krijg je ook bij de Syma X5HW waar voor je geld. Met leuke functies als 360 graden 3D functie  (voor loopings in de lucht) en de ingebouwde barometer (zorgt voor een goede stabilisatie) is het vliegplezier zeker aanwezig. Met de camera kunnen mooie foto’s en video’s worden gemaakt. Hoewel er drones op de markt zijn met betere camera’s, is de camera van de Syma X5HW (720p HD Camera) zeker genoeg om mooie beelden mee te maken.

De Syma X5HW is echt een typische drones voor beginners en redelijk ervaren vliegers; Gebruiksvriendelijk, leuke functies en een prima camera om mee te beginnen. Tel er bij op dat de drone voor een zachte prijs te bestellen is en er kan een prima conclusie worden getrokken: Meer dan voldoende!

De Syma X5HW biedt o.a. de volgende functies:

 • 720p HD Camera voor het maken van video’s en foto’s
 • Beschikbaar in verschillende kleuren (Blauw & Wit)
 • Ondersteunt alle toestellen van Android en Apple iOS
 • 7 tot 8 minuten vliegplezier op een volle accu
 • Verschillende leuke functies, waaronder de 360 graden 3D modus