10. Ik wil graag een drone inzetten voor mijn bedrijf, hoe werkt dit?

Het gebruiken van een drone voor je bedrijf werkt anders dan het gebruik bij consumenten. Als je de drone wilt gebruiken om geld mee te verdienen, zullen er 1 of meerdere vergunningen moeten worden aangevraagd.

Bedrijven die bijvoorbeeld gebruik willen maken van een drone zijn: videoproductbedrijven die luchtopnames maken of bedrijven die een promotiefilmpje laten maken door middel van een drone. Zakelijk gebruik geldt ook als de drone nodig is voor de bedrijfsvoering. Hierbij kan gedacht worden aan inspectiebedrijven die moeilijk bereikbare plekken willen bekijken.

Ieder bedrijf die een drone zakelijk wilt gebruiken moet hier een vergunning voor aanvragen. Het voordeel is wel dat de regels een stuk flexibeler zijn geworden de laatste jaren. Zo was er eerst een ontheffing nodig voor elke zakelijke vlucht. Nu is er enkel een vergunning nodig waarmee altijd gevlogen mag worden. Uiteraard moet er wel rekening worden gehouden met de algemene regels voor het gebruiken van drones. Alle informatie en regels over zakelijk gebruik van drones vind je op de website van de rijksoverheid: Zakelijk gebruik drones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *