4. Is het moeilijk om met een drone te vliegen?

Dit hangt volledig af van de drone die je kiest. Vooral de wat duurdere drones bieden veel functies om het vliegen zo eenvoudig mogelijk te houden. Zo zitten er op sommige drones een ‘Return to Home’ knop, waarmee de drone automatisch terugvliegt en zorgt voor een soepele landing wanneer je klaar bent met vliegen.

Drones in de wat lagere prijsklasse bieden deze functies meestal niet allemaal aan, maar zorgen er toch voor dat de drone niet al te snel crasht. De nieuwste drones van Syma zijn bijvoorbeeld uitgerust met een ingebouwde barometer. Deze barometer zorgt voor stabiliteit tijdens het vliegen, waardoor de kans op een crash wordt verkleint.

Het hangt ook af van het risico dat je neemt tijdens het vliegen. Het is natuurlijk nogal een verschil om met een drone in een gebied vol bergen te gaan vliegen, of dat je er voor kiest om op een open veld met de drone de lucht in te gaan. Het is daarom ook een kwestie van eerst goed oefenen, voordat je grote risico’s kunt gaan nemen. Toch is het vliegen met een drone zeker goed te doen en kan iedereen het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *